понедельник, 3 сентября 2012 г.

Що чекає Україну після виборів?


А тепер про те, що чекає Україну після виборів. І тут як завжди прогнози, прогнози. Можна такого начитатись, що і жити не схочеться. Правда можна не тільки читати всілякі обіцянки кандидуєв у дупутути (див толковий словник політичних термінів), можне ще й самому подумати. Ми, українці взагалі маємо таку дивну рису – не мати власної думки. Жити чужими порадами, чужим розумом. Згадайте хоч Великого Кобзаря: Німець скаже: «Ии моголи». «Моголи! Моголи!» Золотого Тамерлана онучата голі. Німець скаже: «Ви слав'яне». «Слав'яне! слав'яне!» Славних прадідів великих правнуки погані! І цей рядок можна продовжувати: Яцик скаже: «В Европу». «В Европу! В европу!» Зажирілим европейцям полизати жопу!
            Особисто я спробував подумати. Сподобалось! Вирішив спробувати ще раз.
            Тож почнемо із самого нереального. В Україні сталось диво із див і перемогли істині, чесні патріоти. Які до речі до цього так старанно маскувались під всіляких там Свободівців та Ударівців. В інших партіях патріотів, навіть ретельно замаскованих точно немає. Тож вони, патріоти завзято взялись за відбудову української держави, підняття економіки, боротьбу з корупцією. Вони створили дієвий механізм державної влади, повернули у власність держави всі підприємства, незаконно приватизовані олігархами. Залучили іноземні інвестиції, звільнили чи пересаджали корупціонерів. І привели Україну в об’єднану Європу за для порятунку всіляких там греків та іспанців за рахунок трудолюбивого українського народу. Але це утопія і всі це чудово розуміють.
            Тепер про більш реальний сценарій, можливість розвитку за яким можна оцінити десь у 5% (це максимум). На виборах перемагає так звана «Об’єднана опозиція». Відповідно Тимошенко звільняють із в’язниці і починається полювання на відьом. Головною відьмою звичайно ж буде Янукович, за № 2 Ахметов, і далі по списку регіоналів. Та цілком ймовірно, що здобич виявиться пані Юлії не по зубах. Тим більше, що на відміну від неї самої та таких же як вона Януковичу, Ахметову та іншим є що захищати на Україні. Це тимошенки та яценюки, ладні будь-якої миті накивати п’ятами поближче до своїх офшорних рахунків, прихопивши з собою пластикові картки. Їх на Україні нічого не тримає, крім бажання накрасти та вивезти за кордон ще чогось. А от Ахметов із собою Азовсталь не вивезе. То ж буде її захищати. І грошей для цього йому цілком вистачить. То ж може дійти і до створення окремої Донецько-луганської гірничо-металургійної республіки. А це вже нікому не потрібно, особливо кремлівському господарю пані Тимошенко. То ж Кремль в будь яку мить може віддати команду «фу» і пані Юлія сумлінно її виконає, і нікуди вона не дінеться, з її московсько-кримінальним минулим, бо хазяїн не тільки може не кинути чергову кісточку, але може і відлупцювати. То ж Тимошенко буде сумлінно виконувати всі накази Кремля віддаючи Росії за безцінь те, що ще можна віддати, її вірнопідданий Турчинов буде їй у цьому сумлінно допомагати. Що стосується Семёна Яценюка, то якщо леді «Ю», його не «кине» після виборів, то він справно буде виконувати накази своїх хазяїв, розпродаючи за безцінь міжнародному єврейському капіталу родючі українські землі. А остаточний фінал буде той же – у Європу, рятувати греків та іспанців.
            Ну і врешті решт що нас чекає вже реально після перемоги на виборах Партії регіонів. При чому перемоги, яка дасть можливість сформувати більшість у понад 300 депутатів. А саме так і буде. Перше, що зроблять регіони – це внесуть дві суттєві зміни до Конституції України. По-перше – збільшать термін повноважень Президента до семи років, по-друге приймуть норму за якою Президента обиратимуть у Парламенті. Тепер просте арифметичне рівняння: Януковичу залишилось ще 3 роки + 7 років нового терміну. Далі владу можна передати сину, ще на 14 років. В сумі маємо 24 роки, це як мінімум, адже у Віктора Федоровича двоє синів, а там вже і онуки підростуть. Що це, остаточна узурпація влади кланом Януковича, чи може відродження монархії? І до чого це знов таки приведе Україну? Добре це, чи погано? Давайте про це поміркуємо в наступному пості.  

Комментариев нет: